divendres, 12 de novembre del 2010

Masia del Puig de la Balma


Masia del Puig de la Balma
Cargado originalmente por Queralt Vegas
Masia construïda tot aprofitant l’aixopluc d’una imponent balma. Difícilment es pot descriure la sensació que rep el visitant en veure per primera vegada tant imponent obra rural enmig d’un territori que ens deixa entreveure les dificultats de la vida d’antany. Les seves diverses construccions són un llibre obert de l’evolució dels treballs que es portava a terme al mas: fer carbó, treballar la vinya, obtenció de bons vins, ramaderia...i en l’actualitat, adaptant-se a les noves realitats, restauració i allotjament rural en un espai històric excepcional.

La protecció natural de la balma es suma l’estalvi constructiu ja que amb un sol mur principal es va tancar tot l’edifici. De tota la construcció es constaten diversos períodes: la part central correspon al segle X, l’ala esquerra al XVII i l’ala dreta al XIII amb una finestra geminada.

Un acolliment entranyable i cordial és el que ens oferiran els propietaris, hereus d’una antiga nissaga, vint-i-sis generacions, que es remunta al període medieval. Ens permetran visitar diverses dependències del gran casal, la capella de Santa Margarida citada ja al segle XV amb decoració barroca, l’espai destinat a l’elaboració del vi, un petit museu d’eines del camp i del treball de la vida quotidiana a una casa de pagès fins fa poques dècades... visita que podrem finalitzar amb un bon àpat, de qualitat, de plat fondo i d’aquells que diem de casa i en tot cas d’una bona estada a les seves dependències de qualitat demostrada, a la mateixa masia del Puig de la Balma, a la casa pairal de la Vila, a la Llar del Masover o a les Casones.

2 comentaris:

Glòria Lumbreras ha dit...

m'agrada el teu blog nena :)
Jo n'estic encetant un....avere k... :S

photojordi ha dit...

Un blog amb contingut interessant, gràcies per la feina i per compartir-ho!