dijous, 29 de juliol del 2010

Sant Esteve de Sallent


Sant Esteve de Sallent
Cargado originalmente por [[ V€g@$ ]]
Sant Esteve de Sallent (Sallent, Bages) és una església romànica, de finals del segle XI, que formava part del castell d’aquesta població.

És una construcció de planta circular, la més gran de les dotze úniques documentades a Catalunya en aquest estil. Compta amb un absis i dues absidioles semicirculars, en disposició radial, orientats a llevant, amb una austera decoració d’arcuacions llombardes sota la cornisa de totes tres. Es troba en l’antic recinte del castell, a la part més exterior, al límit del cingle sobre el Llobregat, a qual cosa la fa clarament visible des de lluny i, en concret, des de l’Eix del Llobregat.

Malgrat que l’església es trobava inicialment sota l’advocació de Sant Esteve, més habitualment és coneguda com a Sant Sebastià, la seva advocació posterior.

Fou reconstruïda, 'quasi de bell nou' sobretot gràcies a la iniciativa de la Confraria de la Trenta-sisena, de Sallent. Durà trenta-sis anys i es va inaugurar el 5 d’octubre de 2008.

L’accés es fa des del camí que porta des de la població a Cabrianes, per la riba esquerra del Llobregat, passant pel mig de l’explotació minera, i per una pista molt ben arranjada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei Queralt!!! No recordava que tenies un blog!! M'agrada molt les entrades que vas publicant. Aquesta sobretot perquè parla del meu poble. Mantent-lo ben viu aquest blog! És interessant!