dijous, 29 de juliol del 2010

Sant Corneli i Sant Cebrià d'Ordino

Església parroquial construïda inicialment en època medieval i remodelada considerablement entre els segles XVII i XIX. A l’interior trobem una talla romànica, la Mare de Déu de fusta policromada del final del segle XI i principi del XII. Aquesta verge té la particularitat de ser una de les més petites del Principat amb tan sols 44 cm d’alçada.

També es conserven cinc retaules d’època barroca (segles XVII i XVIII), dedicats als patrons de l’església. Totes les reixes de l’església daten dels segles XVII i XIX i van ser produïdes a les fargues d’Ordino, propietats de les famílies de les cases més influents de la zona com casa Rossell i casa d’Areny-Plandolit.

A l’exterior, a la mateixa plaça, hi podem veure un comunidor de dimensions reduïdes que s’utilitzava per a les cerimònies de protecció contra les tempestes.

A Ordino podrem gaudir d’una passejada pel nucli antic de la vila i visitar alguns dels museus de la parròquia com la Casa d’Areny-Plandolit, únic exemple de casa senyorial a les valls d’Andorra, i el Museu Postal, on trobarem la col•lecció de segells del país.