divendres, 10 de setembre del 2010

Drac de Granollers


Drac de Granollers
Cargado originalmente por [[ V€g@$ ]]
Nascut l'any 1990 a iniciativa de la Colla de Diables de Granollers per commemorar el seu 5è. Aniversari, està basat en la idea de la colla de fer un drac tricèfal. L'escultor Ramon Aumedes, del Taller Sarandaca de Granollers, va dissenyar i construir el drac.

Té 12 punts de foc, 4 a cada cap i és portat per una persona.

A les seves primeres aparicions, el Drac no estava dotat de cavallet, fet que precisava l'ajuda de 3 persones perquè el seu portador es pogués rellevar. Anys després, se li incorporà un cavallet de fusta.

El Drac de Granollers té dos balls propis, composats per Lluís Soler, i que són interpretats pels seus músics que l'acompanyen a totes les sortides i actuacions.

Peça clau en els correfocs de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers, és l'encarregat de finalitzar-los en un esclat de foc i música, i, cada any, organitza la Mostra de Bestiari de Foc dins el marc de la Fira i Festes de l'Ascenció de Granollers.

Ha viatjat i actuat per tot Catalunya (Lleida, Reus, Barcelona, Figueres, Mataró, la Bisbal d'Empordà, etc...), País Valencià (Castelló de la Plana i Oliva), Ses Illes (Palma de Mallorca i Alaró), Andorra i País Vasc (Durango i Santurtzi), tant de dia com de nit. Però, al fer-se fosc, és quan adquireix la seva màxima espectacularitat i personalitat.