dimarts, 10 d’agost del 2010

Arc de Triomf de Barcelona


Arc de Triomf de Barcelona
Cargado originalmente por [[ V€g@$ ]]
L'Arc de Triomf és un monument de Barcelona que es troba a la confluència entre el passeig de Lluís Companys (antic Saló de Sant Joan) i el passeig de Sant Joan. Va ser construït arran de la Exposició Universal de 1888 i era la porta d'accés al recinte firal. És obra de l'arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas.

Es tracta d'una construcció vermellosa de maó vist d'estil neomudèjar, molt habitual a l'època. Hi destaquen els relleus escultòrics de la part superior: el fris de la façana principal, la que dóna al passeig de Sant Joan, conté l'escultura "Barcelona rep les nacions" de Josep Reynés; el de la façana posterior ("Recompensa", obra primerenca de Josep Llimona) representa el lliurament de guardons als participants a l'Exposició. Els frisos dels costats inclouen al·legories de l'Agricultura i la Indústria, obra d'Antoni Vilanova, i del Comerç i l'Art, de Torquat Tassó.

La decoració es completa amb una sèrie d'escultures al fris, l'escut d'Espanya al capdamunt i els escuts de les diverses províncies espanyoles tot al voltant de l'arc en cadascuna de les façanes.